Ru Paré community

De Ru Paré heeft een eigen website! Kijk op www.rupare.nl voor de nieuwste informatie. 


In de Ru Paré Community zijn onder andere gevestigd:

 • sociale firma’s
 • ngo’s
 • instellingen
 • zelforganisaties
 • bewonersinitiatieven

De partners in de Ru Paré hebben een eigen programmering van spreekuren en groepsactiviteiten van, door en voor statushouders, waarbij ook ruimte is voor  vrouwenemancipatie,
Ook is de Ru Paré bezig met leerwerkplaatsen in te richten, cultureel ondernemerschap, alsmede met belangenbehartiging.
Samen realiseren deze partners ook een community programmering waarbij vooral aandacht is voor

 • kunst en cultuur
 • strijd tegen armoede en
 • de dreigende tweedeling in de stad.

Door de Community worden initiatieven gesponsord met huisvesting en andere faciliteiten. Ook worden activiteiten gesponsord.

In de Ru Paré Community gelden drie principes.

 • Het eerste principe is dat van “wederkerigheid”. Iedereen die een beroep doet op de voorzieningen en faciliteiten van de Community geeft ook wat terug aan de Community.
 • Wederkerigheid is ook nauw verbonden met het tweede principe, namelijk dat in de Ru Paré niemand cliënt, klant of consument is. Iedereen die gebruik maakt van of deelneemt aan of initiatief neemt tot, is deelnemer of participant.
 • Het derde principe gaat ervan uit dat we niet alleen werken aan een gedeelde agenda maar ook aan gedeeld eigenaarschap en gedeeld burgerschap met als onderlegger gedeelde waarden.  1+1=3

Kunst en Cultuur in Ru Paré

De Ru Paré heeft een podium in het prachtige theaterrestaurant, dat ruimte biedt voor 250 mensen. Op regelmatige tijden worden culturele avonden, debatten en seminars in het theaterrestaurant georganiseerd. Legendarisch zijn de Exodus Evenings (https://www.facebook.com/exodusevenings/) maar ook Revue de Paré, een literair variété programma. Er wordt gezongen, gelachen om stand up comedy, muziek gemaakt, gedanst en ook wel wat gediscussieerd, zoals tijdens de Commons Labs – een serie workshops over commons– of tijdens de zogenaamde “armoede debatten”.

Uw seminar, feestje of workshop
in de Ru Paré

Voor vergaderingen, seminars, congressen, of  workshops  kan de Ru Paré afgehuurd worden. De theaterzaal is beschikbaar inclusief catering. Ook zijn er lokalen voor kleinere samenkomsten. Er is audio en ict beschikbaar, en u kunt gebruik maken van andere faciliteiten in het gebouw.

Vraag vrijblijvend uw offerte aan via: sales@sw-sl.nl

De Eeterij is in de Ru Paré gevestigd, grenzend aan de theaterzaal. In de Eeterij worden participatie en leerwerkplaatsen gerealiseerd maar ook kwaliteit geleverd. Cateringopdrachten van klein (koffie met koekje of een lunch of diner voor uw gasten) tot groot (hele dag uw gasten verzorgen van ontbijt, lunch en borrel tot diner) is mogelijk tot 200 personen.

Mocht u van de catering van de Ru Paré gebruik maken op een andere locatie, dan is dat geen probleem. De Ru Paré verzorgt de catering outdoor tot 500 personen.

Vraag naar de prijslijst via: sales@sw-sl.nl

Catering in the house en bezorgservice

Kluslab, voor al uw klussen
en kleine verbouwingen

Het Kluslab is in de Ru Paré Community een paradepaardje. Mede dankzij de tomeloze inzet en kwaliteit van het Kluslab is de Ru Paré geworden wat het nu is. Smaakmakend, sfeervol, uitnodigend, transparant en vooral inclusief en activerend.

Het Kluslab verzorgt bij beheerders van (maatschappelijk) vastgoed de klussen, kleine aanpassingen en verbouwingen. Ook particulieren kunnen een beroep doen op het Kluslab.

Voor meer informatie: sales@sw-sl.nl