Wil jij bijdragen aan Samen Leren in Slotervaart en een basisschoolleerling ondersteunen?

Wil jij bijdragen aan Samen Leren in Slotervaart en een basisschoolleerling ondersteunen? En heb je na de zomervakantie op wekelijkse basis een uurtje van je tijd beschikbaar? Dan zijn we op zoek naar jou!

Door de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus zijn veel kinderen lange tijd niet naar school geweest en hebben zij onderwijs op afstand gevolgd. Sommige leerlingen hebben daarom in deze tijden baat bij extra ondersteuning. Denk aan ondersteuning bij het schoolwerk of omdat ze weinig gelegenheid hebben gehad om Nederlands te spreken. Voor deze kinderen zoeken we een mentor die hen kan ondersteunen. 

Als mentor word je gekoppeld aan een of meerdere leerlingen. Het gaat om kinderen van drie basisscholen in Slotervaart (7e montessori, de Huizingaschool en obs De Toekomst), in de leeftijd van 4-12 jaar. Van deze leerlingen is de hulpvraag door de betrokken scholen samen met de ouders in kaart gebracht. Het gaat om ongeveer 1 uur begeleiding per week. Richtlijnen voor het inrichten van de ondersteuning ontvang je in de vorm van een handreiking. 

Bij de leerlingen waar een dergelijke hulpvraag bestaat, wordt allereerst aan de ouders toestemming gevraagd om toestemming. Zodra deze toestemming er is, koppelen we de leerling aan een vrijwillige mentor. 

De rol van de mentor Mentoren kunnen – met inachtneming van de hulpvraag – zelf met de gezinnen en de leerlingen afstemmen hoe de ondersteuning gaat verlopen. Hulp bij het schoolwerk kun je bieden in de vorm van vragen stellen, samen nadenken en plannen. Daarnaast gaat het vooral om het contact.  Ervaring met het begeleiden van kinderen is niet nodig, het leuk vinden om met kinderen in deze leeftijd te werken wel. We hebben van jou een recente Verklaring Omtrent Gedrag nodig, die vragen wij voor je aan voordat je start. We zullen ook af en toe samen komen met alle mentoren, om uit te wisselen hoe de ervaringen zijn en te zien of we elkaar kunnen helpen en/of inspireren.

Locatie
In overleg met de ouders en de leerling kun je zelf een geschikte plek afspreken. Sommige mentoren komen bij de leerling thuis, andere spreken af bij de Ru Paré of de OBA. Sommige mentoren (video)bellen met de leerling, wat ook goed kan werken.

Duur van het project
We starten na de herfstvakantie, en we zetten in op begeleiding gedurende het hele schooljaar, dus van oktober ’21 tot juli ’22.

Wil je meer informatie of wil je je meteen aanmelden? Neem dan contact op met Marjolein Lokhorst (m.lokhorst@obsdetoekomst.nl) of Ruth Hooiveld (r.hooiveld@sw-sl.nl). We zijn nog op zoek naar meerdere mentoren, dus als je mensen kent die dit leuk vinden, vertel het vooral door! Wij nemen na de zomervakantie contact met je op. We hopen van je te horen!

Met vriendelijke groet,

Het team van ‘Samen leren in de Wijk’